Graniet Werken Nederland

 

Uw terrazzo specialist

 

Iedereen kent het wel uit oude woningen en gebouwen, als u de hal binnenkomt een lichte vloer met rondom een zwarte band, welke met een ronde kant een stukje tegen de muur opstaat.

 

Dit is terrazzo, of zoals het ook wel genoemd wordt: granito

 

Terrazzo bestaat uit gebroken marmer-, graniet- of zandsteenkorrels. Hiervan wordt door toevoeging van cement een mortel gemaakt die we in een laagdikte van ± 15 mm op een geschikte ondergrond aanbrengen. Hierna gaan we deze laag zo verdichten, dat de korrels optimaal tegen elkaar komen te liggen. Zo ontstaat overal een zelfde structuur. We persen, d.m.v walsen, de korrels tegen elkaar en zo wordt het overige cement er uit geperst. Deze cement resten verwijderen we met een stoffer of wisser.

Het oppervlakte is nu ruw en alleen de kleur van het cement is zichtbaar. Na een droogtijd van ± 3 dagen kunnen we de toplaag gaan schuren. We schuren in minimaal 3 bewerkingsgangen de vloer zo dat er bijna geen krassen meer zichtbaar zijn. De kleur en structuur van de vloer is nu duidelijk zichtbaar. In de vloer zitten nog diverse gaatjes, deze worden gevuld met dezelfde kleur cement door de hele vloer in het cement te schuren!

 

Na een droogtijd van ± 3dagen kan de vloer worden gepolijst. De vloer wordt geschuurd in 2, of indien nodig, 3 bewerkingsgangen zodat de kleur en structuur optimaal naar boven komt. Alles wordt geschuurd met diamant en water voor een optimaal resultaat. Nadat de vloer opdroogt zal de kleur wat doffer worden

 

Door de vloer verschillende malen te behandelen met zuivere zachte zeep zal de kleur dieper worden, en kan deze na ± 4 weken worden voorzien van een natuursteenwas of polijstwater

 

Door regelmatig onderhoud van de vloer met zuivere zachte zeep zal de vloer verzadigd raken, en zal er een voorname glans ontstaan. Het kan bij nieuwe en opnieuw geschuurde dekvloeren meer dan een half jaar duren voordat de kleur en glans optimaal zijn. Voor het onderhoud van terrazzo mogen geen bijtende stoffen worden gebruikt, zoals ontkalkers en reinigers met citroenzuren.

 

KLEUREN VAN TERRAZZO

 

De kleuren en structuren van terrazzo kunnen we in grote mate zelf bepalen. Door het mengen van diverse kleuren, marmer-korrels en eventueel glas en /of parelmoer maken wij een uniek kleurenmengsel.

 

De kleur wordt mede bepaald door de kleur van het cement. We kunnen grijze cement toepassen, of witte cement. Het witte cement zal door het gekleurde marmerstof wat in het mengsel aanwezig is, licht meekleuren. Maar we kunnen ook cement kleurstoffen toepassen zodat we het cement bijna zwart maken, of groen, rood, geel of blauw. Hierdoor kunnen we met dezelfde kleur marmer korrel weer een geheel andere vloer maken.

ONDERVLOER VOOR TERRAZZO

 

Zeer belangrijk is de ondervloer. De ondervloer moet draagkrachtig en vormvast zijn. De basis voor terrazzo is een gezonde betonvloer, welke voldoende dikte heeft en voorzien is van een krimpwapening. Op deze vloer wordt een zandcement dekvloer aangebracht met een minimale dikte van 30 mm eventueel ook nog voorzien van een wapeningmat.

 

Terrazzo kan namelijk wel druk opnemen maar geen trekspanningen. Door te trachten de ondervloer zo te maken dat deze de trekspanningen kan verwerken, zal de kans op scheurvorming verminderen.

 

Met de juiste detaillering kan op een houten vloer ook een betonvloer gemaakt worden, welke geschikt is om terrazzo op te maken. Ook vloerverwarming onder uw terrazzo vloer is geen probleem, maar ook hier geldt:

 

Tijdig alle voorzieningen treffen om de vloer zo goed mogelijk uit te voeren.

 

Let wel dat terrazzo een cement gebonden product is en cement heeft de vervelende neiging om te krimpen.

 

Dit betekent dat ook in uw terrazzo vloer krimpscheurtjes zullen komen!

 

Deze zijn zichtbaar als dunne potlood streepjes. Dit heeft echter geen nadelig gevolgen voor uw terrazzo vloer, uw vloer is en blijft waterdicht.

 

Laat u goed informeren voordat u besluit om een terrazzo vloer te laten leggen. Wij bespreken met u graag de mogelijkheden en uw specifieke wensen.

GRANIET WERKEN NEDERLAND

Laurier 26

5491 KR Sint- Oedenrode

Tel: 0616671326

Copyright @ All Rights Reserved websitebouwen4You.nl

Email: granietenvloeren@gmail.com

ING: NL15INGB0006389237

KvK: 59607327